У Києві джипери знищують заповідний ліс

Невідомі особи на позашляховиках влаштували перегони на території Межигірського заказника, чим завдали непоправної шкоди святошинському лісу.

Про це “Українській правді” повідомив представник Національного екологічного центру Олександр Соколенко, який став свідком події.

За його словами, близько 14.00 11 листопада близько 10 автомобілів організувала перегони у заболоченій ділянці заповідного лісу, долаючи численні перешкоди у вигляді заболочених ділянок, чорничних боліт та невеликих струмків.

“Унаслідок заїзду істотно пошкоджено ландшафт частини заказника, де пересувались автомобілі, поламано дерева та кущі, а деякі заболочені ділянки перетворились у суцільну мішанину з багнюки, зі слідами протекторів позашляховиків. По собі джипери також залишили численні порожні пляшки та інше сміття, яке викидалось з вікон автомобілів під час перегонів”, – розповів Соколенко.

За словами представників НЕЦУ, відповідно до Положення про лісовий заказник Межигірсько-Пуща-Водицький, в’їзд на його територію приватного автотранспорту забороняється, а порушники, що пошкоджують ландшафт та рослинний покрив, мають притягатись до кримінальної відповідальності.
Активісти додали, що ліс на території Межигірсько-Пуща-Водицького заказника є унікальним для міста Києва.

“Переважна частина заказника — це єдине у місті чорнично-брусничне болото, біотоп, характерний для лісів Поліської зони. На території заказника зафіксовано чимало рідкісних рослин, частина яких занесені до Червоної книги України та Європейського Червоного списку”, – розповіли в НЕЦУ.

Фото надане активістами НЕЦУ

Українська правда. Київ

http://kiev.pravda.com.ua/news/50a5fa0d6bbd7/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *