Природа України

На Херсонщині створено благодійний фонд «Зелена Херсонщина»

За ініціативи Держдуправління та активної позиції громадських організацій створено Благодійний фонд “Зелена Херсонщина”. Під час проведення загальних зборів визначено склад правління, до якого увійшли: Шелудько Володимир Васильович, Бімбірайте Наталія Антано–Датута, Пилипенко Юрій Володимирович, Литвинюк Микола Григорович, Гонтар Олександр Петрович.

До складу Наглядової ради увійшли: Яворський Володимир Миколайович - Голова Наглядової Ради; Кириллова Лілія Євгенівна, Василенко Лариса Михайлівна.

Благодійний фонд створено з метою впровадження программ з озеленення області, відродження та розвитку природно-заповідного фонду та історико-культурного середовища. Основні завдання, які ставить перед собою фонд це, перш за все, організація громадського піклування над парками, заповідниками, конкретними об’єктами тваринного та рослинного світу, сприяння матеріально-технічному забезпеченню та організація громадського контролю за станом навколишнього середовища.

Крім цього, благодійний фонд «Зелена Херсонщина» сприятиме охороні і збереженню культурної спадщини, історико-культурного середовища, пам'яток історії та культури, місць поховання; сприятиме розвитку природно-заповідного фонду та природоохоронної справи, міжнародному співробітництву в області охорони навколишнього природного середовища; розвитку та зміцненню матеріальної бази організацій і підприємств, які займаються природоохоронними заходами, виробництвом технічних та інших засобів охорони природи та виявленням найбільш цікавих та перспективних ідей та проектів екологічного раціонального розвитку; розвитку охорони здоров'я, масової фізичної культури, спорту і туризму, пропагування здорового способу життя, активізації безпосередньої участі в природоохоронних заходах державних, громадських та інших організацій, окремих громадян, мобілізація з цією метою їх творчих та матеріальних ресурсів.

БФ «Зелена Херсонщина» також визначив головні напрями діяльності:

Джерело: menr.gov.ua
Фото: oda.kherson.ua