Жителі закарпаття воюють з лісниками

Селяни на дорозі встановили шлагбаум і не пропускають лісовози з деревиною. Цілодобово на облаштованому пункті пропуску чергують кілька десятків пікетувальників. Людей обурюють варварські методи, якими вирубують ліси. Натомість, лісоруби вимагають покарати селян за те, що катастрофічно втрачають прибутки, — йдеться в сюжеі "ТСН.19:30". Місцеві жителі переконують, що знищено до 300 га лісу, руйнуються дороги від важких машин. В селі зникає вода, висихають криниці. Лісники кажуть, що дерева рубають законно. Утім, селяни так не вважають і як доказ показують вирубки. Кажуть, лісовози й трактори пошкодили пасовища. У лісі гірський потічок захаращений деревиною, пластиковими пляшками й каністрами з залишками пального. Плями від пального й десятки використаних каністр є й на місці, куди звозять деревину.

У руслі потічка, що біля вагончика лісорубів, валяються пляшки з-під горілки, пластикові торбинки та інше сміття. Порушення законодавства в цьому лісники не бачать. На чиєму боці правда, узялися з'ясовувати у прокуратурі. Нині розпочато досудове розслідування щодо перешкоджання діяльності підприємства та перекриття шляхів сполучення. Зареєстрована і скарга селян. Якщо експерти встановлять, що лісоруби таки завдали шкоди довкіллю й селянам, їм загрожуватиме відповідальність аж до кримінальної. Утім, від результатів розслідування також залежить, чи покарають людей за самовільний шлагбаум.

Джерело: tsn.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!