“Жуків острів” будуть відстоювати в суді

Прокуратурою міста Києва проведено перевірку законності рішення Київської міської ради від 22 серпня 2007 року щодо створення ландшафтного заказника місцевого значення “Жуків острів”, яким визначено його межі площею 196 га.

Як з’ясувалося в ході перевірки, ще у грудні 1999 року острів Жуків рішенням Київради було оголошено ландшафтним заказником місцевого значення, площа якого, згідно з науковим обґрунтуванням фахівців: біологів, Інституту Генерального плану столиці та висновків відповідних контролюючих служб міста, становить щонайменше 630 га.

У 2005 році Київська міська рада затвердила Програму розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року та концепцію формування зелених насаджень у центральній частині столиці, якою визначено площу острова в розмірі 1444 га.

Таким чином, прокуратурою столиці було опротестовано останнє рішення Київради, яким площу заказника значно зменшено без достатньої на це аргументації.

Зважаючи на те, що протест у передбачений законом строк не розглянуто, Прокуратура міста Києва звернулася до суду з відповідним позовом.

Прес-служба прокуратури міста Києва

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!