Жуків острів роздерибанено (Доведено Постійною комісією Київради)

Відбулося засідання Постійної комісії Київради з питань екологічної політики. Серед інших питань розглянуто одна з найважливіших для природоохоронної громадськості проблема - острів Жуків.

Після прийняття 22 серпня рішення Київради, яке остаточно підвело риску під дерибаном заказника "Острів Жуків", скоротивши його площу в 9 разів, природоохоронна громадськість Києва та інших міст України численними зверненнями загострила увагу на цьому питанні. Так, Мінприроди вже висловило свою позицію щодо цього скандального рішення Київради. повністю ставши на сторону громадськості. Крім того, Постійна комісія Київради висловила офіційний простест проти прийняття рішення по Жуковому острову.

Сьогодні голова Постійної комісії Анатолій Коваленко нагадав, що рішення Київради, прийняте в порушення чинного законодавства, слід все ж таки оскаржувати в порядку, передбаченому законодавством, що й зумовлює значні затримки оскарження цього рішення.

Також А.А.Коваленко наголосив, що очолювана ним комісія повністю підтримує позицію низки природоохоронних громадських організацій щодо дерибану Жукова острова, закликавши ці організації й надалі активно допомагати Комісії відстоювати права киян та норми чинного природоохоронного законодаства.

Було зазначено, що готується проект рішення Постійної комісії, у якому буде офіційно висловлено протест проти рішення Київради 22 серпня.

Заступник голови ГО "Голос громади Києва", керівник департаменту місцевого самоврядування Блоку Віталія Кличка Володимир Бондаренко , коментуючи сьогоднішє засідання, порекомендував природоохоронцям подавати до суду на Київраду, посилаючись на те, що Київрада не піде добровільно на відміну свого рішення 22 серпня. За словами В.Бондаренка , "занадто багато осіб вклали свої гроші в земельні ділянки на Жуковому острові", що й зумовлює очевидну, на його думку, нереальність скасування рішення шляхом подання не-судових протестів до Київради.

Всеволод Андрієвський.

Додаткові матеріали:

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!