Зелений Офіс

Зелений офіс (ЗО) – це філософія управління організацією, що дозволяє зменшити її негативний вплив на навколишнє середовище шляхом максимального збереження ресурсів й енергії та зменшення кількості відходів.

Як зменшити негативний вплив людства на довкілля?

«Це завдання тих, хто стоїть при владі» – скажете ви.

«Це завдання кожного!» – відповімо ми.

У Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» ми вирішили почати з себе. Саме університети у всі часи були осередком, де визрівали принципові зміни в суспільстві. Проголошення екологічних пріоритетів та їх практична реалізація є поширеною практикою серед вищих навчальних закладів світу, проте в України наразі таких прикладів немає.

Проект «Поширення принципів «Зеленого офісу» серед українських організацій», який отримав фінансування від Британської Ради у формі гранту на період вересень, 2006 - червень, 2007, продовжує ініціативу колективу та студентів кафедри НаУКМА у напрямку зменшення університетом негативного впливу на довкілля, найяскравішою ілюстрацією якої є проект сортування відходів, розпочатий на весні 2005 року.

Проект “Зелений офіс” спрямовано на впровадження принципів сталого розвитку у стратегію Національного університету «Києво-Могилянська Академія» та принципів зеленого офісу у поточну діяльність НаУКМА, а також на поширення цих принципів серед інших українських організацій.

Сайт проекту - http://www.greenoffice.ukma.kiev.ua/

М.Шлапак, екоклуб

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!