Захист екологічного активіста: європейський вибір

10 квітня 2008 р. Верховний суд України відмовив Миколаївському активісту в перегляді рішень нижчих судів по його справі, якими було присуджено сплатити Малицькому О.Г. 2500 грн. відшкодування моральної шкоди НАЕК Енергоатом.

Ще у 2005 році він надрукував в місцевій газеті критичну статтю про діяльність НАЕК Енергоатом щодо спорудження Ташлицької ГАЕС, і атомники у відповідь звернулися до суду вимагаючи визнати таку інформацію недостовірною, спростувати її та відшкодувати їм 100 тис. грн. моральної шкоди. Судді першої, апеляційної та касаційної інстанції настояли на тому, що частина інформації, оскаржуваної атомниками, була недостовірною і оцінили збитки НАЕК Енергоатом в сумі 2500 грн. Оскарження таких рішень судів, які суперечать не тільки національному законодавству, але і Європейській конвенції по захисту прав людини та основоположних свобод не дало позитивних результатів.

Так як Верховний суд України поставив останню крапку в національних судових процедурах, ми будемо звертатися до Європейського суду з прав людини для захисту права Малицького О.Г. на свободу вираження поглядів, думок, висловлювань.

МБО «Екологія-право-людина»
Контактна особа: Мелень О.М., керівник юридичного відділу

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!