Затримали “на гарячому” двох інспекторів Рівненської обласної державної екологічної інспекції

Вони вимагали понад тисячу гривень від приватного підприємця з села Бронники. За таку винагороду службовці мали не перешкоджати діяльності пилорами, що належить підприємцю.

Слідчі Рівненської міжрайонної природоохоронної прокуратури нещодавно спіймали на гарячому інспекторів екологічної інспекції, коли ті отримували понад тисячу гривень хабара. Службовці вимагали гроші від приватного підприємця, у якого на пилорамі попередньо виявили порушення.

— Пилорама працювала без дозволу на викиди у повітря та дозволу на розміщення і ліміти на утворення відходів, — коментує Рівненський міжрайонний природоохоронний прокурор Василь Ткачук. — Службовці екоінспекції пилораму опечатали, таким чином призупинивши її діяльність. За неперешкоджання подальшій її роботі, без вказаних дозволів, від підприємця вони отримали хабар.

Гроші, які передавав підприємець, були помічені люмінесцентною фарбою, сліди якої залишилися на долонях інспекторів. Проти них слідчі міжрайонної природоохоронної прокуратури порушили кримінальну справу за фактом одержання хабара, поєднаного з вимаганням (частина 2 статті 368 Кримінального кодексу України). Зараз затримані дають свідчення у кримінальній справі.

Як зазначив Василь Ткачук, сьогодні проводиться перевірка й інших суб’єктів господарювання, діяльність яких перевіряли затримані інспектори. Уже встановлено їх причетність до аналогічних фактів зловживання службовим становищем та хабарництвом.

Автор: Ольга МІХНЬОВ, ogo.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!