«Заповідний мис перетворили на “Населений острів”: нищення природи не пройде непоміченим»

Логотип Казантипського природного заповідника24 грудня о 10:00 в агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція «Заповідний мис перетворили на “Населений острів”: нищення природи не пройде непоміченим».
Учасники прес-конференції піднімуть питання про початок бойкоту фільму «Населений острів» (режисер - Федір Бондарчук) українськими глядачами. Це має бути зроблено у відповідь на нанесення шкоди заповідним ділянкам природи під час його зйомок російським режисером та Держслужбою заповідної справи України.

У 2007 р. Федір Бондарчук розпочав зйомки фільму за мотивами фантастичного роману братів Стругацьких “Населений острів” у Автономній республіці Крим, на мисі Казантип.

Мис Казантип є природним заповідником, що охороняється законодавством України. Під час зйомок фільму було розгорнуто воєнні дії із застосуванням танків та імітацією ядерних вибухів, що мало нищівні наслідки для флори та фауни заповідника, що перебуває під охороною українського і міжнародного законодавства. Зйомки стали одним з найбрутальніших прецедентів порушень охоронного режиму заповідників України. Документальним свідченням цього порушення є сам фільм, який буде показаний на великих екранах у багатьох країнах світу.

Учасники:
Андрос Олег, Дружина охорони природи «Зелене майбутнє»
Василюк Олексій, Національний екологічний центр України, заступник голови

За додатковою інформацією звертайтеся:
Андрос Олег
+38 094 927 97 41
Email: greenteremky at gmail.com

Адреса УКРІНФОРМу: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. “Театральна”).
Контактні телефони агенства: 279-22-42, 279-00-05.
Вхід за службовими посвідченнями або картками НСЖУ.

Джерело: pryroda.in.ua/stepan

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!