Заповідник “Херсонес Таврійський” забудовують котеджами

Забудова здійснюється тому, що дотепер не визначені охоронні зони. Хоча ще у 1993 році міськадміністрація офіційно визначила територію заповідника. Більше того, чітко були визначені межі, де не можна нічого будувати. Але із 23 ділянок заповідника, загальною площею понад 400 гектарів, землевідводи оформлені тільки на два, пише «Газета по-киевски». Севастопольський депутатський корпус не хоче виводити землю з міського підпорядкування. «Коли я підняв це питання, мені відповіли в дусі «регіонального егоїзму»: передача земель під Національний заповідник виведе з відомства Севастополя, і вони вислизнуть з місцевих рук», - заявляє заступник голови міської міськадміністрації Володимир Казарін.
Видання зазначає, що ціна за сотку у цих місцях зашкалює уже за 100 тисяч у.о.

Зараз на території заповідника активно забудовується земля, де у 2006 році археологи зробили унікальні з погляду науки відкриття (так звана Дівоча гірка). За словами наукового співробітника заповідника Андрія Філіпенка, робітники в ході будівництва використають важку техніку. «У результаті провалили один склеп, який потім розграбували. У зв’язку з цим ми вимагаємо офіційно зупинити будівництво. Адже пам’ятник унікальний», - говорить він.

Видання зазначає, що вчені вже майже 9 років намагаються уберегти унікальні пам’ятники і просять надати некрополю статус філії заповідника, щоб виключити ділянки із землекористування.

Втім, пише видання, гендиректор заповідника Леонід Марченко сподівається, що цього року проблема буде вирішена: «Я зустрічався вчора з мером міста. Думаю, цього року проблему вирішимо: Дівоча гірка буде частиною заповідника».

За матеріалами http://ua.proua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!