Екологічні дружинники хочуть залучити владу Криму до охорони первоцвітів

Кримські екологічні дружинники звернулися до керівництва автономії з проханням звернути увагу на численні порушення природоохоронного законодавства щодо захисту червонокнижних рослин. Торгівля первоцвітами відбувається відкрито, а спроби привернути увагу патрулів міліції на подібні порушення не мають успіху.

Як повідомили в прес-службі Кримської асоціації «Екологія і світ», активісти молодіжної природоохоронної структури - Дружина охорони природи «Зелена Таврида», проводять рейди по місцях торгівлі первоцвітами в Сімферополі. Щодня десятки торговців з сумками, набитими червонокнижними рослинами абсолютно відкрито пропонують заборонений до продажу товар.

У зв'язку з цим «Зелена Таврида» повідомила керівництво Верховної Ради Криму і главку МВС республіки про численні правопорушення екологічного законодавства. Зокрема - продажу видів рослин, занесених до Червоної книги України (підсніжник складчастий, тис ягідний, суничник дрібноплідний, ялівець високий, а найближчим часом до цього списку додадуться цикламен Кузнєцова, конвалія травнева та інші види). У свою чергу, це є порушенням закону «Про Червону книгу України», закону «Про охорону навколишнього природного середовища», завдає значної шкоди природі Кримського півострова.

Також молоді охоронці природи запропонували представникам органів влади спільно розробити регіональну програму і виступити із законодавчою ініціативою щодо вузьконаправленого питання - заборони збору та продажу видів рослин, занесених до Червоної книги, а також перегляду штрафних санкцій для порушників екологічного законодавства.

Джерело: «Новий Регіон - Крим», репост з сайту www.ecoclub.kiev.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!