Янукович вимагає негайно розширити НПП «Голосіївський»

Президент України Віктор Янукович вимагає від київської влади негайного вирішення питання щодо розширення території національного природного парку «Голосіївський» у столиці. На цьому Глава держави наголосив під час сьогоднішньої презентації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

«Майже у центрі мегаполісу розташована перлина заповідної природи. Парк мав би стати екологічною візитівкою Києва. Однак влада не помічає цієї можливості. Вже котрий рік природоохоронна установа не може отримати в постійне користування землі «Київзеленбуду», як того вимагає відповідний Указ Президента – а він був підписаний ще в 2007 році», - зауважив Віктор Янукович.

«Найближчим часом нам треба буде вирішити це питання. Я звертаюся до депутатів Київради, екологічної громадськості та Мінприроди щодо розширення території природного парку за рахунок регіональних ландшафтних парків «Дніпровські острови» та «Голосіїв», заказника місцевого значення «Острів Жуків», – зазначив Президент.

Тим паче, додав Глава держави, багато з цих земель, «які були роздані чи розкрадені», вже повернуті державі. Президент доручив Голові КМДА Олександр Попову попрацювати із даного питання з міською радою.

«Треба вирішити врешті-решт це питання. Вважаю таку позицію неприпустимою, а тому прошу невідкладно вирішити згадані земельні питання, підготувати та внести пропозиції щодо розширення території національного природного парку», - підкреслив Віктор Янукович.

Джерело: menr.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!