Янукович номінований на антипремію “Будяк року – 2011”

Сіверськодонецька міська екологічна асоціація "Зелений світ" номінувала президента України Віктора Януковича на присудження у 2011 році антипремії "Будяк року".

Номінували гаранта у зв'язку з порушенням екологічних прав народу України. Про це повідомив голова асоціації "Зелений світ" Леонід Чорножуков кореспонденту "ОстроВ".

Організація пропонує відзначити "видатне" досягнення номінантів - ліквідацію Національного природного парку "Сіверсько-Донецький".

11 грудня 2009 Указом Президента України N 1040/2009 на території Кремінського району був створений Національний природний парк "Сіверсько-Донецький". Нацпарк створювався з метою охорони єдиного збереженого на території Луганської області в малозміненому вигляді досить великого природного ландшафту, в якому поки що зустрічаються півтори сотні видів реліктових рослин і до сотні видів "червонокнижних" тварин, птахів, комах.

22 липня 2010 Кремінська райрада подала до Вищого адміністративного суду України позов про визнання незаконним цього Указу Президента. Оскільки була проти створення на території району природного парку і його не погоджувала.

"Сіверськодонецькі екологісти вважають, що ці дії райради і Президента спрямовані на створення в заповідних Кремінських лісах великого закритого мисливського господарства для царських утіх нинішніх володарів України", - заявив Чорножуков.

20 жовтня 2010 Президент України Віктор Янукович у своїй заяві до ВАСУ з цим позовом погодився, на підставі чого суд визнав Указ попереднього Президента про створення Національного парку "Сіверсько-Донецький" незаконним.

Нагадаємо, щорічно 10 грудня Українська Гельсінська спілка з прав людини вручає антипремію "Будяк року" особистостям і організаціям, що "брутальним чином порушують права людини".

Джерело: news.finance.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!