До свят зрубують ялинки. В середньому 10 тис. в день і загалом біля 70 тис. у передсвятковий період.

Це майже вдвічі менше, ніж ще 10 років тому. Законно заготівлею ялинок займаються лише лісники. Хвойні зрубують під лініями електропередач, на газопроводах та спеціальних плантаціях, площею 3 гектари. Більше не треба, кажуть лісники.
А от основна проблема лісників у передноворічний період - це браконьєри. Цьогоріч їх затримали вже більше десяти. Крім того, чим ближче до свят, тим більший ажіотаж на ялинки, тому у цей період чекають більше зловмисників.
Проте кількість незаконно зрубаних ялинок з кожним роком зменшується, це пояснюють тим, що горяни продажем ялинок тепер менше займаються. А боротися із браконьєрами практично неможливо.Вартість півтораметрової ялиці - 20 гривень. Чим вища, тим дорожча. 5-метрова ялинка обійдеться вже у 50 гривень. Заради цієї суми, кажуть лісники, нищити природу не варто. Штраф - втричі більший. До речі, перша жертва лісових браконьєрів є в самому центрі Івано-Франківська: півтораметрову блакитну ялинку зрубали минулої ночі.

http://24tv.com.ua/

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!