Ялинка.частина ІІ.Державне управління охорони навколишнього природного середовища м. Києва відзначилось своїм цинізмом

В рамках кампанії проти живої ялинки на Майдані та за обмеження продажу живих ялинок в м. Києві, Дружина охорони природи м. Києва надіслала відповідне звернення до державних органів влади, в тому числі, до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в м. Києві.

Лист починається не сухою канцелярською мовою, а пієтичними оборотами про рідну матінку природу і про її багатство. Виявляється, у нас надзвичайно мальовниче довкілля, однак, понівечене людиною.

Держуправління дуже шкодує, що в нас замість справжніх лісів самі монокультури, але в той же час називає лісників, які запровадили це корисливе абсолютно варварське та нераціональне лісокористування «провідними вченими-лісоводами».
З усього листа стає зрозуміло, що просто на просто лісове господарство має заробляти гроші. Це і є обґрунтуванням для поширених лісових передноворічних базарів зі зрубаними молодими деревцями. Це є обґрунтуванням також для густого засадження живцями «шпилькових порід» (для можливості санітарної рубки) та розведення розсадників монокультур, що протирічять усім засадам стійкості екосистеми і зменшують біорізноманіття.

За словами Держуправління Новий Рік – це свято єднання з природою. Складається враження, що чиновники цього відомства настільки розчарувались в українській природі, що прирікають людям єднатись з довкіллям за допомогою трупиків молодих ялинок.

Загалом, відповідь Державного управління охорони навколишнього природного середовища – це ода застарілому, прогнившому лісовому господарству України.
Щодо держлісгоспу, якого так захищає наш відповідач, то набагато доцільніше і більш виправдано було б розводити розсадники притаманних нашим широтам порід дерев: дубів (для Полісся, Поділля та Лісостепу), буків і ялиць (для Карпат), замість нехарактерних нашій природі в такій кількості монокультур ялин та сосен.
І на останок. У листі-відповіді не було жодного слова про утилізацію використаних новорічних дерев. Це і буде темою нашого наступного звернення…

Фотокопія листа-відповіді – у додатку.

lyst.jpg

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!