Харківська влада питає думку громадськості щодо знесення тополь

Чи не найпоширеними деревами в містах тополі стали завдяки швидкому росту та високій здатності очищувати повітря від забруднювачів.

Але є у них й неприємні для людини риси: їх насіння розноситься вітром, розноситься завдяки пуху, в який воно "одягнене". В травні, коли плодоносять тополі, цей пух дратує багато кого з нас. Крім цього, вік тополь в порівнянні з іншими деревами невеликий – 50-60 років, а в місті, з його негативними факторами – й того менше. А якщо прибавити до цього ще одну особливість цього дерева – крихку деревину, стає зрозумілою й "травмонебезпечність" цих дерев.

З огляду на це, питання, як поступати з тополями – актуальне для кожного європейського міста. В Харкові для його вирішення розробляється "Програма заміни аварійних та пухонесучих тополь до 2010 року".

З цього приводу - висловити свою думку щодо видалення тополь - до нас нещодавно звернувся начальник управління комунального господарства Харківської міськради В.О. Кітанін (копію його листа див. нижче).

З огляду на неоднозначну роль тополь в житті кожного городянина, їх доля має і обговорюватися всією громадою.

Тому ми пропонуємо всім бажаючим висловитися з цього приводу:
Департамент житлово-комунального господарства та енергетики Харківської міської ради
61003, м. Харків, пл. Конституції, 16, тел. (057) 730-72-99

25. 06. 08 N 1664
Голові Ради ЕкГ "Печеніги" Шапаренку С.О.

Шановний Сергію Олександровичу!
Згідно протокольного доручення міського голови, наданого на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради 04.06.2008 г. управлінню комунального господарства доручено розробити міську "Програму заміни аварійних та пухонесучих тополь у місті Харкові до 2010 року".
Звертаюсь до Вас з проханням висловити свою думку щодо видалення тополі жіночої статі на території міста, яка має здатність утворювати пух та викликає сезонні алергічні захворювання населення міста у період плодоношення та внести пропозиції стосовно шляхів її вирішення, а також будь-яку іншу інформацію з даного питання, яку слід урахувати у зазначеній Програмі.
Будемо вдячні за надану інформацію у стислий термін.

Заздалегідь вдячні за співпрацю,
Заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та енергетики –
начальник управління комунального господарства В.О. Кітанін

Махно Г.М., 7312815

КОНТАКТИ:
Екологічна група "Печеніги" (Харків):
Сергій Шапаренко; тел. (066) 387-46-81

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!