WWF запускає в Україні проект «Лісова Варта»

WWF запускаэ проект Лісова вартааТебе обурюють повні ешелони краденого лісу? Набридло бачити переповнені лісовози, які вщерть розбили місцеві дороги? Боїшся піти в улюблений ліс, а замість дерев стрінути одні пеньки? І, головне, - хочеш перейти від обурення до дій? Тоді – тобі до нас!
WWF в Україні розпочинає вже давно назрілий по своїй актуальності проект «Лісова Варта», що має на меті розробити систему громадського контролю за рубками лісу та навчити громадських активістів визначати незаконні рубки.

Цей пілотний проект триватиме в межах Київської (ліси понад річкою Тетерів) та Львівської областей, частково є продовженням львівського проекту Прозорі лісозаготівлі.

Для участі в проекті ми шукаємо всіх небайдужих – волонтерів, громадських активістів, просто борців за справедливість – хто хоче навчитися,як виявляти порушення в ході рубок лісу, та хто буде застосовувати ці знання на практиці, беручи участь у рейдах чи просто захищаючи свій ліс біля хати.

Протягом серпня буде відібрано бажаючих для участі у проекті; починаючи з кінця вересня почнуться тренінги для них, а з жовтня – польові виїзди та рейди в ліси Київщини та Львівщини (тренінги відбуватимуться паралельно в Києві та Львові для місцевих активістів).

Хто бажає приєднатися до числа активістів проекту – прохання заповнити анкету: https://goo.gl/sKkFzd.

Покажемо лісникам, що час красти ліс закінчився!

P.S. Проект стосуватиметься пошуку порушень в ході лісогосподарської діяльності (тобто усієї сукупності промислових чи санітарних рубок). Вирубка лісу під забудову на ділянках, де була змінена власність або цільове призначення ділянки, проекту не стосуватиметься: охопити все одразу не можливо, а механізм дій в тих випадках інший. Це я одразу відповідаю на випередження, аби уникнути непорозумінь.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!