14 березня – Всесвітній день дій проти гребель, на захист річок, води і життя

Міжнародний день дій проти гребель оголошується за ініціативою громадської організації «Міжнародна мережа річок» (США). «За річки, воду і життя» - девіз цього дня.

У березні 1997 року в Бразилії, в місті Курітіба, відбулася Перша міжнародна конференція проти будівництва крупних гребель, яка встановила щорік 14 березня відзначати день боротьби з греблями в захист Річок, Води і Життя. Конференція призвала всі дії проводити під гаслом: "Хай вода несе життя, а не смерть!" і призвала уряди, міжнародні агентства і інвесторів встановити мораторій на будівництво крупних гребель, поки не буде вироблена міжнародна незалежна експертиза проектів їх зведення, а також компенсований збиток людям і природі.

Цей день започаткований з метою об’єднання зусиль людей всього світу в боротьбі проти гребель, а також здійснення просвітництва щодо впливу гребель на річкові екосистеми.

Джерело: www.bei-calendar.blogspot.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!