Влада Житомира роздає землю і ліс місцевого Гідропарку

Ліс під житомирським гідропарком потихеньку почали роздавати у приватну власність – кілька десятків людей вже навіть отримати акти на право власності землею в лісі біля Тетерева.

Усі ділянки, які перебувають у державній чи приватній власності, з 1 січня можна побачити на Кадастровій карті, повідомляє Перший.

Відтак можна прослідкувати, що увесь заїзд до табору «Лісовий берег», що на Корбутівці, розділений на ділянки, які вже перебувають у приватній власності.

Раніше у ЗМІ з’являлась інформація про те, що землю навколо табору хочуть роздати.

Утім, з часом чутки припинились, а в лютому минулого року прокуратура повідомила про те, що відповідно до позову право власності на туристичну базу "Лісовий беріг" вартістю майже 3 млн. грн. належить державі, а не професійним спілкам, які володіли майновим комплексом. Це і підтвердив суд. Про землю навколо табору тоді не йшлося. Утім зараз, якщо проглянути кадастрову карту, можна побачити – усі ділянки навколо «Лісового берега» вже мають свого власника.

Цікаво, що в приватній власності значаться 80 гектарів лісу навпроти Гідропарку. На карту нанесено дві ділянки - одна у 60 гектарів і перебуває у державній власності. Інша – у 80 гектарів, приватна власність.

Так само роздані землі в лісі під Тетерівкою – власники ділянок зайшли аж до самої річки.

Площа таких ділянок – 0,1 гектари. Кілька власників навіть отримали землю безпосередньо у лісі. До того ж, нещодавно ліс під Тетерівкою віддали в оренду громадській організації для розвитку мисливських угідь. Лісівники обіцяли розводити там оленів.

Скоріше за усе, зовсім скоро під Тетерівкою та в районі Гідропарку ми зможемо побачити нову елітну забудову.

Джерело: 0412.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!