Військові передали 10 га Нацпарку «Сколівські Бескиди» у приватну власність

Службові особи Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління ЗС України та Міноборони незаконно передали у комунальну і приватну власність цінні землі національного природного парку "Сколівські Бескиди" площею 10,2 га.

Порушено кримінальну справу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Перевірка, проведена військовою прокуратурою Західного регіону України, встановила, що з-за протиправних дій службових осіб Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України та Міністерства оборони, без згоди Верховної Ради та рішення Кабінету міністрів, вилучені з володіння держави особливо цінні землі національного природного парку "Сколівські Бескиди", площею 10,2 га, вартістю 17,6 млн грн, розташовані на території Сколівського військового лісогосподарського підприємства Міністерства оборони, і передані в комунальну і приватну власність ", - повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України у п'ятницю .

25 лютого порушено кримінальну справу за фактом перевищення службовими особами вказаних органів службових повноважень за ч. 3 ст. 424, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Невеликий район у північно-східній частині території українських Карпат називається "Сколівські Бескиди". З метою збереження, відтворення та раціонального використання природних територіальних комплексів даного регіону, які мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення, указом президента України № 157/99 від 1 лютого 1999 року створено національний природний парк "Сколівські Бескиди" .

Парк є природоохоронною рекреаційною, культурно-освітнім, науково-дослідною установою загальнодержавного значення і входить до складу природно-заповідного фонду України. Загальна площа становить 35684 га, в тому числі - 24702 га надані парку в постійне користування і 10982 га включені до його складу без вилучення у постійного землекористувача (Сколівського військового лісгоспу). Парк знаходиться в підпорядкуванні Державного комітету лісового господарства України і входить до складу державного лісогосподарського об'єднання "Львівліс".

Джерело: vgolos.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!