Війна нанесла удар по Луганському заповіднику

В зв’язку з вкрай напруженою в Луганській області в цілому, в тяжкому стані опинився і Луганський природний заповідник, центральна садиба якого знаходиться у Станиці-Луганській, поряд з Луганськом.

Важливо відмітити, що заповідник є академічною науково-дослідницькою установою НАН України і його штат значною мірою складається з науковців. Деякі співробітники заповідника займають принципову проукраїнську позицію та були активістами Луганського майдану.

Ще місяць тому терористи ЛНР вимагали, щоб заповідник перераховував кошти на їх підтримку. Два тижні тому силами ЛНР садиба заповідника була розграбована, зникли дві штатні експедиційні автомобілі та інше майно – все що можна було забрати.

Частина співробітників переховується та змушена була покинути роботу і домівки. На блок-постах в Станиці Луганській розміщено оголошення про розшук кількох працівників заповідника, оголошених «правим сектором». Інша частина працівників побоюється початку репресій і небезпечної ситуації в Станиці Луганській та інших населених пунктах, де розташовані відділення заповідника. Наразі робота заповідника повністю паралізована. Охорона території, проведення спостережень, виконання науково-дослідницьких планів – вся робота повністю зірвана.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!