Віктор Маруняк – на свободі

Віктор МарунякУ двох попередніх номерах наша газета писала про затримання правоохоронцями ніби-то за хабар голови сільради Старої Збур’ївки Віктора Маруняка. Односельчани голови після його затримання одразу ж влаштували пікетування Херсонської обласної ради і облдержадміністрації, написали відкритий лист Президентові України. Жителі Старої Збур’ївки вимагають від гаранта Конституції незалежного розслідування сфабрикованої, на їх думку, кримінальної справи.

Те, що на привабливих для відпочинку землях Херсонщини твориться беззаконня, знають усі. Ділянки в мальовничих курортних місцинах Херсонщини всупереч законодавству виділяються на явно підставних осіб – родичів високих посадовців Голопристанського району та області. Віктор Маруняк перешкоджав загарбанню земель громади, боровся за це і поплатився, – така одностайна думка мешканців села.

У минулий четвер Віктора Маруняка звільнили зі слідчого ізолятора під грошову заставу.

У наступному номері наша газета планує видрукувати матеріал про подальший перебіг подій у Старій Збур’ївці, пов’язаних із земельним скандалом. А він, до речі, вже вийшов за межі Херсонщини. Про те може свідчити хоча б той факт, що його активно розслідують декілька центральних ЗМІ.

Василь Кузьмук, “Вгору”,Фото Миколи Гринишака

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!