В Бериславі чиновники влаштували прибутковий бізнес на фекаліях

У Херсонській області назріває черговий екологічний скандал. Протягом останніх п'яти років керівництво "Бериславського водоканалу" безкарно здійснює скидання стічних вод в Каховське водосховище через недіючу каналізаційну мережу та незаконно привласнює кошти, отримані за послуги водовідведення - близько 1,5-2 мільйони гривень.

Не встигла вщухнути історія з затриманням прокуратурою АРК заступника головного державного санітарного лікаря Криму Катерини Серебренникової за службову недбалість, яка призвела до забруднення Чорного моря в районі Феодосії стічними водами в 2010 році, а збиток від забруднення оцінили в 14,8 мільйонів гривень. Як стало відомо, керівництво Комунального виробничого управління "Бериславський водоканал" влаштувало бізнес і заробляє на здоров'і місцевих жителів за їх же гроші.

Мешканці Берислава вже багато років скаржаться в усі можливі інстанції на неприємні запахи, що доносяться з Каховського водосховища, але ніхто з них і не підозрює, що винуватцем екологічної катастрофи є їх міське підприємство, якому вони щомісяця платять гроші, щоб подібної екологічної катастрофи не було і в помині.

У той час, як губернатор Микола Костяк проводить зустрічі з представниками інвесторів з Угорщини і домовляється про впровадження в Херсонській області проекту по технології очищення стічних вод, керівництво «Бериславського водоканалу» за спиною в обласного начальства продовжує успішно забруднювати Каховське водосховище і, прикрившись місцевою владою, вміло уникає кримінальної відповідальності, знаходячи законодавчі лазівки для продовження своєї бізнес-діяльності.

Тільки за попередніми підрахунками, державі завдано збитків у сумі близько 1,5-2 мільйона гривень.

«Як заробляти на здоров'я місцевих жителів?», - Відповідь на це питання незабаром може дати керівництво водоканалу або місцева санепедемслужба, яка просто зобов'язана була відреагувати на забруднення Каховського водосховища.

Згідно з документами, «Бериславський водоканал» зобов'язаний проводити водовідведення шляхом вивозу стічних вод асенізаторнимі машинами на поля фільтрації. Насправді ж, гроші за послуги водовідведення осіли в кишені у чиновників, а здійснення скидання стічних вод проходить через недіючу каналізаційну мережу, яка веде прямо в Каховське водосховище.

І що найприкріше, гроші за водовідведення «Беріславскоому водоканалу» платить місцеве населення і підприємці - тому бізнес процвітає вже не один рік.

Джерело: pravda.ks.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!