Уряд перевірятиме законність відчуження лісових угідь

Кабінет Міністрів доручив Міністерству охорони природного середовища, Державному комітету лісового господарства, Державному комітету земельних ресурсів перевірити законність відчуження лісових угідь. Про це журналістам повідомив міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко, передають «Українські новини». Відповідне протокольне рішення Кабміну було ухвалене 13 лютого за його пропозицією.

«По всій Україні тисячі гектарів землі, вкритих лісом, передані в приватні руки і ці території захищені, мають приватну охорону, магнати там жирують і насолоджуються життям, а простому українцеві в перспективі навіть просто відпочити і подихати свіжим повітрям не буде де», – сказав Крупко.

Як приклад навів обнесення приватними особами огорожею земель в Кончій-Заспі під Києвом.
Також, нагадав Крупко, в 2004 році уряд Віктора Януковича передав землі Київського лісгоспу приватній структурі «Транспортно-експедиторська компанія «Світ шляхів», пов’язаною з бізнесменом Віктором Пінчуком.
У 2005 році Кабмін Юлії Тимошенко скасував відповідне розпорядження Кабміну Януковича, проте у зв’язку з відставкою Кабміну Тимошенко у вересні ці землі були залишені приватним структурам.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів скасував передачу 350 га земель лісогосподарського призначення в Мукачівському районі Закарпатської області під будівництво туристичного комплексу.

За матеріалами: http://ua.proua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!