Зелений Веб – український екологічний Google

Зелений вебЗелений Веб - це пошукова система, основана на Google Custom Search, яка здійснює пошук на українських екологічних інтернет-ресурсах.

Навіщо це?

Персоналізація, тематичність, нішевість - це один з трендів сучасного розвитку інтернету. Не виключенням є і пошукові системи. Навіщо це, скажете Ви, якщо є всемогутній Google? Навіщо мати ще якусь екологічну пошукову систему?

Кількість сайтів стрімко зростає, далеко не всі вони якісні та цікаві для читачів, розвиваються також і технології та хитрощі просування сайтів у пошукових системах. Часто все це приводить до того, що при пошуку в Гугл на перших сторінках видачі Ви бачите зовсім не те, що хотіли б. А іколи натрапляєте на справжній цінний сайт на 63 сторінці видачі Гугла. Трапляється?

От власне для боротьби з подібними ситуаціями створюються тематичні пошукові системи. Для цього був створений й “Зелений Веб”. Сайти, на яких здійснюється пошук додаються вручну. На даний момент, “Зелений Веб” шукає екологічну інформацію на 61 українському екологічному сайті. Якщо Ви знаєте цікавий екологічний сайт, якого немає в базі, пишіть тут в коментарях, або зв’язуйтесь з Миколою Шлапаком. Він обов'язково його додасть!

Тестуйте! Порівнюйте результати із запитами Гугла. Висловлюйте свої думки з приводу даного проекту та перспектив тематичних пошукових систем взагалі. До речі, як думаєте, чи варто включати російськомовні та англомовні сайти? Адже, подібна англомовна пошукова система вже існує - Green Maven.

Оригінальний пост: http://shlapak.org.ua/2008/08/ukrecogoogle/

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!