Українські військові захопили територію Національного парку “Олешківські піски”

Українські військові захопили територію Національного парку "Олешківські піски"Військові Збройних Сил України самовільно захопили частину території Національного природнього парку "Олешківські піски" і проводять на ній стрільби з застосуванням військової техніки та важкого озброєння, - повідомляється на сайті природоохоронної установи.

Військовослужбовці заборонили перебування працівників Парку на його території. Саме на цій території знаходиться заповідна зона, площею 1391 га.

Раніше, у 50-80-х роках минулого століття більша частина території нацпарку використовувалася, як військовий авіаційний полігон Міноборони, але на теперішній час

ніяких документів, що підтверджують право на продовження використання даної ділянки Міністерством оборони України не має.

Нагадаємо, Національний природний парк «Олешківські піски» створено Указом Президента в лютому 2013 року на території Херсонської області з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів Північного Причорномор'я, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!