Ухвалено зміни до Закону “Про тваринний світ”

Верховна Рада України ухвалила ЗУ "Про внесення змін до Закону "Про тваринний світ" в частині посилення заходів по боротьбі з браконьєрством. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінприроди.

Законодавчим актом доповнено Закон "Про тваринний світ" положеннями, які визначають склад знарядь добування об'єктів тваринного світу, що заборонені для виготовлення, збуту та застосування в Україні.

Так, для добування об'єктів тваринного світу забороняється виготовлення, збут та застосування отруйних принад, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь вилову, електроловильних систем (електровудок), вибухових речовин, пташиного клею та монониткових (волосінних) сіток, а також інших засобів, заборонених законом. Йдеться і про знаряддя добування об'єктів тваринного світу, що призводять до калічення диких тварин, їхнього страждання та масового безконтрольного знищення.

Забороняється також ввезення в Україну електроловильних систем (електровудок), монониткових (волосінних) сіток, мисливських капканів та інших засобів добування об'єктів тваринного світу, заборонених законом.Відповідний законопроект зареєстровано за № 6458-1.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!