У лісовому заказнику “Поясківський” знищили 57 вікових дубів

Інспекторами державної екологічної інспекції в Житомирській області 25 листопада 2009 року за зверненням на «гарячу лінію» було проведено обстеження лісового заказника загальнодержавного значення «Поясківський» площею 113 га, який згідно з охоронним зобов’язанням  передано під охорону Білокоровицькому держлісгоспу в особі директора.

У ході обстеження було виявлено, що на території заказника невідомою особою було знищено 68 дерев: з них 57 вікових дубів діаметром від 50 до 132 сантиметрів. Знищено елітні дерева дуба звичайного, які мали історико-культурну та наукову цінність. У результаті цього природно-заповідному об’єкту завдано  істотної шкоди, обраховано збитки, завдані державі, на суму 146,624 тис. гривень. У даному порушенні вбачаються ознаки кримінального злочину.

Матеріали перевірки направлено до Житомирської обласної прокуратури.

Довідка

Заказник загальнодержавного значення «Поясківський» оголошений об’єктом природно - заповідного фонду України Постановою ради міністрів УРСР № 500 від 28 жовтня 1974 року. Створений з метою охорони та збереження в природному стані цінних вікових деревостанів дуба, сосни і берези, виділених всеукраїнським управлінням лісами в 1926 році для наукових цілей, зокрема вивчення природного росту лісу без втручання людини.

Джерело: КЕПУ

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!