У Керченській протоці виявили велику нафтову пляму

Працівники Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції продовжують здійснювати моніторинг острова Тузла, акваторії Керченської протоки, місць аварій судів і узбережжя Керченської протоки від мису Такиль (на півдні Керченської протоки) до мису Казантіп (Азовське море), навколо Керченського півострова.

Як повідомили в прес-службі Мінприроди, в районі затоплення носової частини танкера «Волгонефть-139» встановлено забруднення водної поверхні нафтопродуктами (окремі плями і сіра плівка сріблястого кольору) завдовжки до 1,8 км. і завширшки до 50 м, що дрейфує в східному напрямі. Складений відповідний акт, відібрані проби морської води.Також при проведенні моніторингу о. Тузла, на південній стороні виявлений викид на узбережжя окремих плям і суміші нафтопродуктів та морських водоростей у вигляді переривистої смуги шириною від 1 до 10 м і завдовжки 2 кілометри.

Продовжуються роботи з очищення прибережних територій, передає «УНІАН».

За станом на 12.00 28 листопада від російської сторони не надійшла відповідь на ноти МЗС України про кількісні і якісні характеристики вантажів, які перебувають на затоплених судах Російської Федерації в Керченській протоці. Не надані дані щодо повних реквізитів про їх судновласників, наявність на судах паливно-мастильних матеріалів. Ці дані необхідні для проведення розрахунку заподіяної шкоди навколишньому природному середовищу України.

За інформацією, отриманою в телефонному режимі від керівника управління Росприроднагляду по Краснодарському краю, технічні засоби Російської Федерації направлені до місця затоплення носової частини танкера «Волгонефть-139» з метою продовження робіт з підготовки до підйому носової частини. Електронною поштою отриманий проект Плану заходів щодо нагляду і контролю у сфері природокористування на Таманському півострові і в Керченській протоці.

Як повідомлялося, 11 листопада, в акваторії Азово-Чорноморського басейну в результаті шторму силою 5-6 балів зазнали катастрофи понад 10 суден. Зокрема, в Керченській протоці розламався навпіл танкер «Волганефть-139», з нього вилилися близько 2 тис. тонн мазуту.

«ForUm»

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!