У Херсонській області відкрили нову вітроелектростанцію

Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) дозволила реалізовувати за зеленим тарифом електроенергію, яка буде вироблятися Сиваською вітровою електростанцією (ВЕС), розташованою в Херсонській області, повідомила прес-служба комісії. Відзначається, що ВЕС наразі обладнана 16 вітрогенераторами марки USW56-100 номінальною потужністю 107,5 кВт кожен (перша черга) і одним вітрогенератором марки Т600-48 номінальною потужністю 600 кВт (друга черга).

Як повідомлялося, в грудні 2006 року Херсонська обласна держадміністрація (ОДА) передала недобудовану Сиваську ВЕС в концесію херсонській компанії Сивашенергопром. Техніко-економічне обґрунтування будівництва Сиваської ВЕС передбачає збільшення потужності станції до 5 МВт. Крім того, Сивашенергопром планує встановлення на суміжних ділянках сучасних вітроустановок потужністю до 300 МВт і до 100 МВт сонячних панелей.

Як повідомлялося, альтернативна енергетика в Україні в минулому році розвивалася інтенсивніше, ніж традиційна. На початок липня загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на поновлюваних джерелах енергії та реалізують електроенергію за зеленим тарифом, зросла до 66, а кількість таких електростанцій - до 111.

Нагадаємо, що в 2011 році інвестиції в українські сонячні і вітрові парки склали близько 400 млн євро.

У рамках програми USELS Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Україні кредит у розмірі 50 млн євро на розвиток альтернативної енергетики. Так, програма передбачає надання кредитів у розмірі до 15 млн євро на фінансування виробництва електроенергії з поновлюваних джерел енергії: повітря, води, сонця та біопалива.

Джерело: ua.korrespondent.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!