Тиждень екостатей на Вікіпедії

Фото: Konstantin Brizhnichenko, CC-BY-SA 4.0

Фото: Konstantin Brizhnichenko, CC-BY-SA 4.0

До Всесвітнього дня боротьби з опустеленням і посухою, що відзначається світом 17 червня, Українська Вікіпедія розпочала тиждень, присвячений написанню статей на екологічну тему.

Значна частина статей з екологічної проблематики, які містить українська Вікіпедія, потребує уточнень та доповнень. Також є значна кількість дуже потрібних, але поки що (чомусь) ніким не створених статей. Певна частина з цього переліку є на сторінці Тижня екології. До створення пропонуються статті з екологічної термінології, про відомі постаті у галузі, а також статті, присвячені екологічним проблемам та охороні природи (заповідна справа, екологічна освіта та ін.)

Тиждень екології проводиться в українській Вікіпедії вперше і триватиме до 30 червня. Долучитись до написання та поліпшення статей можуть як затяті вікіпедісти, так і новачки: Всесвітня енциклопедія відкрита для всіх!

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!