Україна, Польща і Білорусь створюють транскордонний біосферний резерват “Західне Полісся”

Кабінет Міністрів схвалив проект Угоди між Урядами України, Республіки Польща та Республіки Білорусь про створення транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся». Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні Уряду 18 серпня.

Метою розпорядження є створення правових та адміністративних засад для транскордонного співробітництва на заході регіону Полісся у сферах охорони навколишнього середовища та сталого соціально-економічного розвитку.

Рішення Уряду також сприятиме збереженню біологічного та ландшафтного різноманіть, здійсненню наукових досліджень та програм моніторингу навколишнього середовища, особливо щодо водно-болотних угідь, що чутливі до глобального потепління.

Джерело: kmu.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!