Забудова

Біличанський ліс приєднали до Голосіївського національного парку

1 травня 2014 в.о. Президента України О.Турчинов підписав Указ Президента України № 446/2014 "Про зміну меж національного природного парку "Голосіївський", яким до території національного парку приєднано 6462,62 гектари лісів Святошинського лісопаркового господарства. Це і є сумнозвісний Біличанський ліс, за збереження якого вже не перший рік точиться боротьба киян із забудовниками. «Завдяки відчайдушним зусиллям багатьох активістів, ...

01.05.2014, 16:23 | Читати далі...

7 вересня на Тернопільщині почалося знищення заказника “Іванівський”

За повідомленням жителів с. Підгороднє Тернопільського району Тернопільської області, зараз триває масштабна вирубка заказника «Іванівський» з метою прокладення лижеролерної біатлонної траси. На сьогодні площа вирубки сягає декількох гектарів.

- Після звернень громадських організацій до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України, лісники спробували вирішити проблему своїми методами - вирубати заказник за вихідні. - Коментує ситуацію заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Нерідко трапляється так, що  всі порушення намагаються здійснити саме у вихідні дні, до того як приїдуть перевірки. Адже контролюючі органи, на відміну від порушників, слухняно працюють лише по будніх днях.

07.09.2013, 10:55 | Читати далі...

У Києві забудовують Голосіївський парк

Гарний фасад і проблеми із тилом. Національний парк «Голосіївський» – найбільший у столиці, а тому і території його одні з найбільш ласих. 4 тисячі гектарів зелені, каскад озер і поряд з’являється будівництво, яке може завдати великої шкоди.

25.07.2013, 13:01 | Читати далі...

Влада Житомира роздає землю і ліс місцевого Гідропарку

Ліс під житомирським гідропарком потихеньку почали роздавати у приватну власність – кілька десятків людей вже навіть отримати акти на право власності землею в лісі біля Тетерева.

Усі ділянки, які перебувають у державній чи приватній власності, з 1 січня можна побачити на Кадастровій карті, повідомляє Перший.

Відтак можна прослідкувати, що увесь заїзд до табору «Лісовий берег», що на Корбутівці, розділений на ділянки, які вже перебувають у приватній власності.

Раніше у ЗМІ з’являлась інформація про те, що землю навколо табору хочуть роздати.

27.02.2013, 19:23 | Читати далі...

На землях Ялтинського заповідника збудують готелі та пансіонати

755 гектарів Ялтинського гірничо-лісового заповідника, розташованих поблизу Південного берега Криму, незабаром позбудеться заповідного статусу згідно указу президента України, що готується до підписання. Частково ця територія буде віддана приватним фірмам під забудову готелів і пансіонатів. Про це журналістам у Сімферополі повідомив кримський прем'єр Анатолій Могильов. За словами глави Радміну, межі заповідника відсунуто від моря, оскільки на ...

15.02.2013, 17:50 | Читати далі...

Безпрецедентний дерибан земель природно-заповідного фонду на Одещині

У 2013 році виповнюється 5 років з того дня, як Указом Президента України було створено Нижньодністровський національний природний парк. Історія його організації унікальна в тому плані, що він створювався протягом довгих 25 років. За цей період на найбільш цінних угіддях дельти було створено заповідне урочище «Дністровські плавні», площею 7620 га. І всі ці роки ті, ...

12.02.2013, 13:11 | Читати далі...

Публічна кадастрова карта викрила масовий дерибан земель ПЗФ

Оприлюднена 1 січня 2013 року публічна кадастрова карта України, де в режимі онлайн кожен має змогу подивитись, які землі є державні, а які – в приватній власності, вже стала об’єктом обговорень і критичних статей за численні разючі неточності і відверті помилки. Серед них – і приватні ділянки на фарватері Дніпра, і приватизовані землі з багатоповерховою ...

18.01.2013, 18:51 | Читати далі...

Суд зобов’язав господаря знести готель на березі Дніпра

На Херсонщині суд зобов'язав власників знести готель, незаконно побудований у прибережній смузі річки Дніпро. Як повідомили у прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури, за фактом незаконного будівництва Херсонським міжрайонним екологічним прокурором було порушено кримінальну справу за звинуваченням підприємця за ознаками злочину, передбаченого ст.197-1 ч.4 КК України.

Досудовим слідством порушнику екологічного законодавства інкримінувалося самовільне будівництво будівель (готелю) на самовільно зайнятій земельній ділянці водного фонду площею 0,0489 га в межах водоохоронної зони, передає «УНІАН».

19.10.2012, 14:42 | Читати далі...

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі


Приєднуйтесь!