Суд зобов’язав господаря знести готель на березі Дніпра

На Херсонщині суд зобов'язав власників знести готель, незаконно побудований у прибережній смузі річки Дніпро. Як повідомили у прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури, за фактом незаконного будівництва Херсонським міжрайонним екологічним прокурором було порушено кримінальну справу за звинуваченням підприємця за ознаками злочину, передбаченого ст.197-1 ч.4 КК України.

Досудовим слідством порушнику екологічного законодавства інкримінувалося самовільне будівництво будівель (готелю) на самовільно зайнятій земельній ділянці водного фонду площею 0,0489 га в межах водоохоронної зони, передає «УНІАН».

Рішенням Суворовського районного суду від 2 жовтня 2012 р. позов Херсонського міжрайонного екологічного прокурора, заявленого в інтересах Херсонської міської ради про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та відшкодування збитків, був задоволений. Зокрема, суд зобов'язав підприємця звільнити незаконно зайняту ним земельну ділянку, розташовану у прибережно-захисній смузі Дніпра шляхом знесення самовільної забудови.

Джерело: ua.for-ua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!