Вищий Господарський Суд дозволив забудовувати Жуків острів!

14 травня Вищий Господарський Суд України відмовив Генеральній прокуратурі Україні у касаційному поданні у справі щодо ТОВ «АВ-Медгруп». Це значить, що суд вважає законною першу спробу забудови заказника «Острів Жуків» з дозволу Київради.

Нагадаємо, що ще у 2006 р. вперше Київська міська рада надала земельну ділянку під рекреаційну забудову ТОВ «АВ-Медгруп» на території ландшафтного заказника «Острів Жуків». Рішенням ділянку виключили зі складу ландшафтного заказника «Острів Жуків», при цьому не вносячи змін до рішення, яким заказник був створений та до Генерального плану м.Києва. Крім того, вилучення ділянки здійснено з грубим порушенням процедури. Все це стало причиною для судового позову Прокуратури м.Києва. На стороні прокуратури у справі виступила Всеукраїнська громадська організація «Національний екологічний центр України».

Проте всі судові інстанції, які наразі пройшла справа (Господарський суд м.Києва, Київський апеляційний господарський суд та Вищий Господарський Суд України) схиляються до правомірності спірного рішення Київської міської ради.

Про історію захисту заказника «Острів Жуків» можна детально почитати в спеціальній довідці: http://pryroda.in.ua/necu/ostriv-zhukiv/

Джерело: pryroda.in.ua/stepan

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!