На Херсонщині створено національний природний парк «Нижньодніпровський»

На Херсонщині створено національний природний парк «Нижньодніпровський»Президент України 24 листопада 2015 року підписав Указ №657 «Про створення національного природного парку «Нижньодніпровський», - повідомляє Укрінформ.

Як повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації Юрій Попутько, парк створюється з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об'єктів дельти річки Дніпро як одного з найцінніших природних заплавно-літоральних комплексів у Європі, забезпечення збереження водно-болотного угіддя міжнародного значення «Дельта р.Дніпра».

«Процес створення довгоочікуваного національного природного парку офіційно завершений. Було покладено чимало зусиль з боку обласної влади та особисто очільника області Андрія Путілова для його створення. Парк «Нижньодніпровський» стане брендом нашої області», – відзначив Юрій Попутько. Він подякував усій громаді, всім, хто причетний до створення парку, хто просував цей важливий для регіону екологічний проект.

Парк створюється на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Цюрупинського районів, міст Херсона та Нової Каховки Херсонської області.

До території національного природного парку «Нижньодніпровський» погоджено в установленому порядку включення 80177,80 гектара земель державної власності.

Парк перебуватиме у сфері управління Міністерства екології та природних ресурсів України.

Джерело: ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!