Створення національного природного парку „Нижньосульський” триває

За даними Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Полтавській області, тривають роботи зі створення національного природного парку „Нижньосульський”, частину якого, окрім того, планується створити на території Черкаської області.

Загальна площа об’єкту на території Полтавської області – 27500 га.

До його складу мають увійти такі райони - Семенівський (Горошинська, Погребняківська, Наріжанська, Худоліївська сільські ради); Глобинський (Святилівська, Бугаївська сільські ради); Оржицький (Селюцька, Онішківська, Плехівська, Чутівська сільські ради).

Нараз всі картографічні матеріали підготовлені і передані до відповідних сільських рад, районних рад, районних державних адміністрацій та відділи земельних ресурсів. Матеріали обговорені на засіданнях сільських рад та скореговані. Копії матеріалів надані до Державної служби заповідної справи Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Підготовлено проект Положення про національний природний парк „Нижньосульський” відповідно до зауважень сільських рад.

Джерело: pryroda.in.ua/dop-kyiv

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!