Новий ландшафтний заказник «Скалки»

 3 лютого 2009 року Кіровоградськими Зеленими, на основі проведеного наукового обстеження, було подано клопотання на адресу Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області з проханням розглянути можливість створення ландшафтного заказника місцевого значення «Скалки».

Своєрідні ділянки з компактним місцезростанням луково-степової рослинності знаходяться на території Ульяновського району Кіровоградської області на берегах річок Синиця, Південний Буг, Кам’янка, Таужнянка, Балапух. Протягом декількох останніх років члени екологічного центру «Адоніс», керівником якого є голова Ульяновської районної організації Партії зелених України Олена Христич, звертались в Державне управління екології та природних ресурсів в Кіровоградської області з проханням на предмет обстеження науковцями цих територій, де знаходяться рідкісні та червонокнижні тварини та рослини, та пропозицією виділення їх в резервний фонд природоохоронних земель.

Завдяки зусиллям Олени Христич та її однодумців в минулому році науковцями Уманського державного університету імені П.Тичини було проведено обстеження території та підготовлене наукове обґрунтування необхідності оголошення мікрозаказника місцевого значення «Скалки».
Місцеві Зелені впевнені, що їх активні зусилля будуть увінчані успіхом, і незабаром рослинний та тваринний світ «Скалок» буде надійно захищений від потенційних землевласників, яких приваблюють ці унікальні та екологічно чисті землі.

За матеріалами greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!