У Вінницькій області буде ще два заказники

Природно-заповідний фонд Придністров'я поповниться ще двома пам'ятками місцевого значення. Таке рішення прийняли районні ради Могилів-Подільського та Чернівецького районів області.

Ландшафтний заказник "Стрімкач" розташований у мальовничому урочищі на березі річки Немії. Для Вінницького Придністров'я характерні дивовижні форми вивітрювання, що пов'язано з наявністю пухких порід – силурійських вапняків та пісковиків. У долинах річок Немії трапляються еолові стовпи або свідки. Саме наявність таких форм вивітрювання і обумовила надання даній місцевості статусу особливої охорони.

Пам'ятка садово-паркового мистецтва "Моївський парк" розташована на схилі річки Бушанка у Чернівецькому районі області. Парк заснований у 1848 році на основі природного лісового масиву. На його території зростає біля ста видів дерев, серед яких різновидності ясеня, клена, каштана, дуба, граба, сосни, модрини, ялини та багатьох інших дерев та чагарників, до території парку прилягає ставок, водне плесо якого становить 44 гектари.

Дані об'єкти виконуватимуть роль ядер регіональної екологічної мережі та сприятимуть реалізації туристичного потенціалу регіону.

Джерело: Комітет екологічного порятунку України

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!