Розширення території Українського степового природного заповідника на Донеччині

З метою збереження та відтворення типових і унікальних степових екосистем Українського Лівобережжя, що мають важливе наукове, природоохоронне та естетичне значення, Президентом України був виданий Указ від 19.08.2008 № 723/2008 “Про розширення території Українського степового природного заповідника”.

Цим Указом передбачено розширення території заповідника на 579,6 га за рахунок земель державної власності на території Староласпинської і Мічурінської сільських Тельманівського району Донецької області.

Видання Указу – це важливий підсумок багаторічної роботи природоохоронців та науковців Донецької області.

Після відведення земель у постійне користування заповіднику за пропозицією Національної Академії наук України планується створення на цих унікальних природних ділянках вздовж р. Кальміус четвертого у Донецькій області відділення даної природоохоронної установи – “Кальміуське”.

Пресс-служба Мінприроди

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!