Розпочалась операція «Рев»

Державна екологічна інспекція в Львівській області спільно з БМОП «Беркут» розпочала проведення заходів по боротьбі з браконьєрством в гірській частині області в період парування оленів.

Під час рейдових перевірок у Сколівському та Турківському районах виявлено факти нічого полювання із застосування освітлювальних пристроїв автомобілів. Затримано 2 осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності. Вилучено одну одиницю зброї.

Також особлива увага була приділена перевірці на території національного природного парку «Сколівські Бескиди». Стрільби чи інших ознак полювання не виявлено. Операція триває.

Довідка

Олень благородний. Один з найбільших парнокопитних. Довжина тіла понад 2,5 м, вага до 300 кг. Живе родинними групами, де ватажками є найсильніші самці, хоча стадо завжди веде стара самка. Парування проходить з третьої декади вересня і триває 2-3 тижні, супроводжується запеклими бійками самців та голосним ревінням. У цей час біля самця перебуває по кілька самок. Ревучи, олень засвідчує своє право на певну територію й таким чином попереджає самців-суперників про свою присутність. Небезпека ж криється в тім, що, крім інших самців, ревіння оленів приваблює... браконьєрів. Окрім того, в період парування олені втрачають пильність і можуть стати легкою здобиччю.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!