Річки на Львівщині забруднені хімікатами

Річка Верещиця. Фото: rybalymo.org.ua

У листопаді цього року проведено моніторингові дослідження поверхневих вод Львівської області. Про це повідомили в Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Так, протягом листопада перевірено якість води у 41 створі (місці відбору проб). У басейні р. Дністер відібрано проби у 14 створах, у 6 з них виявлено перевищення допустимих норм вмісту забруднюючих речовин. У басейні р. Західний Буг відібрано проби у 18 створах, у 10 виявлено перевищення встановлених нормативів. У басейні р. Сяну відібрано проби у 9 створах, у 7 виявлено перевищення.

Протягом досліджуваного місяця виявляється забруднення у таких створах: басейн р. Дністер – с. Бісковичі та с. Луки на р. Стрв’яж, м. Самбір на р. Дністер, смт. Івано-Франкове на р. Верещиці та в селах Долішнє та Братківці на р. Жижава. У пробах води перевищено вміст заліза та сполук азоту; басейн р. Західний Буг – м. Буськ, м. Сокаль та м. Литовеж на р. Західний Буг, м. Львів та м. Буськ на р. Полтві, м. Великі Мости на р. Рата та м. Червоноград на р. Солокія. У пробах води зафіксовано перевищення вмісту заліза, іонів амонію, фосфатів та БСК; басейн р. Сян – с. Руда – Краковецька на р. Ретичин, м. Краковець на р. Шкло, с. Червневе на р. Вишня, с. Хідновичі на р. Бухта та селах Добромиль і Дроздовичі на р. Вирва. У пробах води перевищено вміст заліза та сполук азоту.

Вміст забруднювачів у поверхневих водах Львівської області виміряли лабораторії Львівської обласної санітарно-епідеміологічної станції, Державної екологічної інспекції в Львівській області, Львівського обласного виробничого управління водного господарства, Рівненського та Волинського обласних центрів з гідрометеорології, повідомляє ЗІК.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!