“Регіонал” знищив річку на Черкащині — висновок СЕС

Санепідемстанція Тального Черкаської області провела дослідження води в річці Тальянці. Висновки лікарів виявилися невтішними: вода в річці не відповідає нормам і є небезпечною за вмістом хімічних речовин.

"Річка Тальянка в межах міста Тального фактично перестала існувати, – каже керівник "Тальнівської правозахисної групи" Михайло Алтунін. – Вона перетворилася у стічну канаву. За останні два роки її просто знищив цукрозавод регіонала Геннадія Бобова. Ви подивіться на аналіз води. В ній зовсім немає кисню, зате повно аміаку. Вода страшна – сіро-чорного кольору. Повно хлоридів, нітратів, нітритів. Температура води в річці 35 градусів. Аналізи санстанція брала просто в центрі міста в рекреаційній зоні "Співоче поле".

Активісти хочуть викликати на місце подій телевізійників.

"Ми вже зверталися і до голови районної адміністрації і до обласної екологічної інспекції. Результату ніякого. А все тому, що Геннадій Бобов балотується від Партії регіонів у депутати Верховної Ради. Голова районної адміністрації Микола Бардадим – людина Бобова. У відповідь на наші звернення насилає на мене й товаришів різного роду перевірки від податкової до інспекторів ДАІ", - сказав Алтунін.

Окрім річки Тальянки гине рослинність і риба в річці Гірський Тікич, куди впадає Тальянка. Місцеві жителі стверджують, що не раз бачили дохлу рибу яка пливла вниз по течії Тікича у бік річки Синюха.

Джерело: gazeta.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!