Рада попередньо схвалила заборону на відчуження земель заповідників

Рада попередньо схвалила заборону на відчуження земель заповідниківПрийнятим за основу законопроектом пропонується заборонити змінювати цільове призначення земель заповідників та відчуження ділянок.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні зміни до законів у сфері охорони природно-заповідного фонду України. Законопроект №2311 підтримали 233 народних депутата. Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, "значна кількість територій та об'єктів природно-заповідного фонду не винесені в натуру, поширюється практика відчуження земель природно-заповідного фонду (ПЗФ) для нецільових потреб або вилучення земельних ділянок".

Законопроектом пропонується доповнити закон "Про природно-заповідний фонд України" такою нормою: "Забороняється вилучення, передача у власність та надання у користування земельних ділянок, стосовно яких прийнято рішення про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду". Крім того, Земельний кодекс доповнюється наступною нормою: "Забороняється зміна цільового призначення земельних ділянок стосовно яких прийнято рішення про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду".

Джерело: dt.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!