Прикарпаття позбулося ще 470 тонн меланжу

В рамках реалізації спільного проекту ОБСЄ–Україна з утилізації запасів меланжу з території складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, розташованого поблизу селища Ценжів Івано-Франківської області була відправлена друга партія компонентів ракетного палива меланж, - повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Всього у напрямку українського кордону було відправлено 9 спеціальних залізничних цистерн, в які напередодні було закачано 470 тонн компонентів ракетного палива меланж. Перший ешелон з 300 тоннами меланжу було відправлено з цього складу 21 січня поточного року.

"Незалежно від того, яке це відвантаження – перше, друге або останнє, суворо виконуються і дотримуються заходи безпеки та екологічного контролю. За цим пильно спостерігають представники ОБСЄ і екологічних служб", – відзначив начальник складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Андрій Кухарець.

Таким чином, в рамках реалізації спільного проекту ОБСЄ–Україна з утилізації запасів меланжу з території нашої держави вже вивезено майже 1,4 тисячі тонн компонентів ракетного палива меланж.

Джерело: Комітет екологічного порятунку України

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!