Приєднуйтесь до кампанії проти живої новорічної ялинки!

Дружина охорони природи (ДОП) м.Києва пропонує Вам приєднатись до кампанії проти встановлення на центральній площі міста живої ялинки. Для участі в кампанії необхідно надіслати від свого імені лист, приблизний текст якого додано нижче.

Якщо ви не киянин - не біда. Аналогічні листи варто писати і в інших містах!

Київська міська державна адміністрація

 

________________________________
________________________________
________________________________

Звернення

Я,__________________________________________________________________________, звертаюсь до Вас згідно з положеннями ст. 34, 50 Конституції України, ст. 9, 33, 35, 47 Закону України «Про інформацію», ст. 9 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Міжнародною конвенцією «Про доступ до інформації, участь громадськості в прийнятті рішень і доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього природного середовища» (Оргуська конвенція).

Кожного року, за офіційною статистикою, до новорічних свят, в Україні вирубуються мільйони молодих саджанців сосни, ялини та ялиці. Ще сотні тисяч дерев варварським чином позбавляються верхівки (зовні схожої на молоде деревце). Такою кількістю лісових культур, за підрахунками природоохоронців, можна засадити сотні гекарів лісу щорічно.

Історично, в Україні, Новий Рік святкували з дідухом (прикрашеним снопом сіна). Ялинки ж почали використовувати примусово за Петра І, а повторно культ зеленого дерева розвинули у Радянському Cоюзі. В багатьох сучасних країнах Європи та світу вже відмовилися від використання живих ялинок, натомість використовуються якісно зроблені штучні ялинки.

На встановлення головної ялинки на Майдані Незалежності у Києві щорічно йде декілька сотень ялинок, які в результаті перетворюються на «мертвий ліс». Щорічно мільйони людей, а головне – дітей, спостерігають за знущанням над живою природою у вигляді рубання дерев для одноденних потреб. Це не сприяє екологічному вихованню молодого покоління, що є однією з основних задач сучасного суспільства. Не зрозуміло, для чого в школах вивчають новітні предмети «етика», «естетика», «я і Україна», якщо на центральній площі кожного населеного пункту демонструється варварське знищення природи для, як вже було сказано, задоволення одноденних потреб.

Відповідно до цього, прошу Вас ініціювати рішення Київради про відмову від використання живих ялинок на встановлення головної ялинки на Майдані Незалежності та про заміну їх на штучний каркас; значно обмежити продаж живих ялинок у м.Києві.

Відповідь просимо надіслати, згідно чинного законодавства, на адресу: ____________ ____________________________________________________________________________.

З повагою,
____________________
____________________
____________________

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!