Прокуратура Києва почала війну із Черновецьким за Жуків острів

Прокуратура Києва вимагає від Київради переглянути рішення щодо затвердження меж заказника “Жуків острів”. Про це УНІАН повідомили в секретарiаті Постiйної комiсiї Київради з питань екологiчної полiтики.

Протест прокуратури від 16 грудня 2007 р. розглядався вчора на засіданні зазначеної комісії та був підтриманий її членами.

В документі прокуратура Києва зазначає, що рішення Київради від 22 серпня 2007 р. “Про питання створення ландшафтного заказника місцевого значення “Жуків острів”, якими затверджено, що площа заказника становить 196 га, є незаконним і підлягає скасуванню.

Підставами для цього є те, що у 1999 р. Київрада прийняла рішення , яким Жуків острів було оголошено ландшафтним заказником місцевого значення і даний об’єкт природно-заповідного фонду створювався без вилучення земельних ділянок з зони, що він займає: землі лісопаркового господарства “Конча-Заспа” та колективного с/г підприємства “Хотівське”. В зв’язку з чим видано відповідне охоронне зобов’язання в Державному управлінні екології та природних ресурсів в Києві. Згідно з цим документом, територія заказника становить 630 га, а за обґрунтуванням науковців територія заказника становить 1 тис. 794,6 га.

Крім цього, зазначається в протесті прокурора, у 2005 р. Київрадою прийнято Програму розвитку зеленої зони Києва до 2010 р. , згідно з якою площа заказника “Жуків острів” сягає 1 тис. 444,6 га при загальній площі острова 1 тис. 794,6 га.

за матеріалами rpl.net.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!