Прокуратура проти Київради: перше судове засідання по Жуковому острову. + відео

Сьогодні о 12.20 в Господарському суді м.Києва відбулось перше засідання по справі щодо заказника «Острів Жуків».

Нагадаємо, що 22 серпня 2007 року Київська міська рада скоротила площу найбільшого і найціннішого заказника у м.Києві – «Острів Жуків». Після активної громадської кампанії протесту проти цього рішення Прокуратура м.Києва подала протест на це рішення, втім Київрада його проігнорувала.

І ось, нарешті, Прокуратурою м.Києва таки подано позов до Господарського суду м.Києва з головною позовною вимогою скасувати злополучне рішення Київради.

Сьогодні, 5 березня відбулось перше засідання по цій справі. Особливих результатів наразі немає. До справи долучено в якості третіх осіб на боці прокуратури Управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві а на боці Київради – Головне управління архітектури, містобудування та дизайну міського середовища.

До суду планує долучитись і ряд громадських природоохоронних організацій.

Наразі назначено наступне слухання по справі на 31 березня.

Відео засідання можна переглянути в інтернеті.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!