Прокуратура перевірить факти привласнення земель у Голосіївському парку

Прокуратура столиці перевіряє факти порушень при проведення інвентаризації земель та встановлення меж Національного природного парку "Голосіївський". Про це під час прес-конференції повідомив заступник прокурора столиці Максим Могильницький, передає кореспондент УНН.

"Прокуратурою також було відредаговано і зараз проводяться перевірки по факту інвентаризації та встановлення меж Національного природного парку "Голосіївський". Нещодавно Київською міською радою прийнято рішення про встановлення меж цього парку. Нажаль, ми змушені констатувати, що ця інвентаризація проведена без врахування вимог чинного законодавства і у нас вже є непоодинокі факти того, що з меж території цього парку були виділені цілі ділянки землі", - сказав він.

За його словами прокуратура проводить перевірки за цими фактами.

"Окрім того нами було відредаговано на факт внесення до території парку частини урочища "Гайок", яке ще в середині минулого століття було передані жителям міста Києва. Прокуратура за цим фактом ще минулого року внесла протест, який зараз перебуває на розгляді у Київській міській раді", - повідомив він.

М.Могильницький повідомив, що окрім того, прокуратура зупинила спробу незаконного вилучення близько 10 га земель Голосіївського парку заявивши позови про визнання незаконними ряду угод виконання яких привело б до незаконної вирубки зелених насаджень та забудови території парку.

Як повідомлялося, прокуратура Києва контролюватиме використання коштів, виділених на озеленення столиці у 2013 році.

Джерело: unn.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!