Продовжується знищення Пейзажної алеї! (+ фоторепортаж)

в продовження публікації Катерини Борисенко http://h.ua/story/66583/

На території літописного урочища "Гончарі" та славетної  Пейзажної алеї на Київському Подолі продовжується знищуватись унікальна зелена зона. Саме завдяки цій зеленій зоні існує  образ тутешнього ландшафту. Разом із прилеглими горами (Замкова, Дітинка та ін.), схили алеї  формують ландшафт дітинцю стародавнього Києва.

Рубка дерев розпочата 30 жовтня. Невідомі з бульдозером з’явились в урочищі і розпочали знищення дерев та дернини. Лише сьогодні, 6 листопада, після численних скарг місцевих жителів, до  урочища прибула комісія.

Робітники заявили, що  нічого не роблять і "лише стоять із сокирами і лопатами", трактор не їхній. Контролюючі органи з боку Мінприроди відмовились складати акт, а представник КП "Київзеленбуд" сказав, що рубки не було, адже він не бачить пеньків. Комісію зібрав представник спецінспеції Подільського р-ну (417-61-51, 417-05-48) чи КП по утриманню зелених насаджень Подільського р-ну, вул. Дмітрієвська, 16 а, 232-44-13. Точно не відомо.

Водночас, від  робітників пролунала думка про те, що на рубку є відповідний ордер... ордер на рубку по вул.Дегтярній, яка знаходиться зовсім в іншому місці.

Про подальший розситок подій буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що на початку 2007 року рішенням Київради, схили Пейзажної  алеї були оголошені пам’яткою природи місцевого значення "Літописні гори". Цей факт є безвідказним доказом того, що не залежно ід наявності будь-яких дозволів, рубка проведена.

 фоторепортаж  розміщено тут: http://h.ua/story/67762/

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!